't boerle

Genealogie Groot Enzerink

door Wilma Groot Enzerink


home - zoeken - contact - copyright - print pagina
voornaamAelbert
achternaamHissink
foto 
geslachtman
roepnaam 
alias 
geboortedatum 
geboortebrontekst 
geboorteplaats 
beroep 
overlijdensdatum voor 1656
overlijdenstijd 
overlijdenplaats 
overlijdenbron 
overlijdenakte 
kinderenJan Hissink (M)
Griete Hissinck (V)
Berent Hissinck, ook Voscul en Jeminck (M)
Anna Hissinck (V)
Fenneken Hissink (V)
Tonnisken Hissinck (V)
Engele Hissinck (V)
Jenneken Hissink (V)
Henrick Hissinck (M)
Marrie Hissink (V)
Elske Hissinck (V)
vader 
moeder 
getrouwd op  
getrouwd met Enneken, ook Anne Staerinck
relatie info 
infoProtocollen van het Schoutambt Zutphen waarbij Albert Hissink is betrokken

10-07-1632 Aelbert Hiisinck en Anneken Engelberts kopen de hoffstede ' de Voskuile' in Mossele van Berent van Boekholt en hvr. Jenneken Warners.

06-10-1636 Er was voor desen misverstand ontstaan tussen Reintien, weduwe van zal. Tonnis op Staerink enerzijds en anderzijds de erfgenamen (kinderen) van wijlen Gerrit op Borgerink, zijn eerste vrouw Enneken Hermelinck en zijn tweede vrouw Grietien Staerincx. Aelbert Hissink was met Herman Wissink momber van de onmondige kinderen van Gerrit Borgerink en zijn tweede vrouw Grietien Staerink. Vier kinderen van Gerrit en Grietien zijn na hun ouders overleden. Ze komen overeen dat het versterf van deze vier kinderen ook op de te verdelen inventaris komt, mits Reintje daarvan vooraf 50 dlr. geniet.

08-07-1637 Aelbert op Hissinck en Johan op die Costede zijn mombers van de kinderen van Egbert op Ontsteinck ( die gedood is door jonker Van Westerholt) en kostwinner was van zijn jonge gezin en ook van zijn jongere broers en zussen.

09-03-1640 Henrick Vrijlinck en Warnera Henricksen verkopen en transporteren aan Aelbert op Hissinck en hvr. Enneken en Henrick Hermans, onm. z.v. Herman Alerinck ijder voor die gerechte helffte de Caterstede die Fusserie en 1/2 weilandt het Brandenburgerslag tussen Weijnck en Maelderinckslag in Linde.

20-11-1641 Aelbert op Hissinck en Bartolt op Seissinck zijn mombers van de onmondige kinderen Hendersken, Jan en Enneken van Gerit Tonnissen op Kleijne Sickinck in Warken en wijlen zijn huisvrouw Enneken. Ze bepalen de waarde van het moederlijk goed. In de marge staat- 6-5-1645 Albert op Hissinck en Bartolt op Seissinck - Gerrit tonnissen het het beloofde geld betaald.

09-07-1650 Henrick Vrijlinck en hvr. Grietjen Janssen zijn Aelbert, bouwman op Hissinck in Linde en hvr. Enneken Engelberts 250 gulden schuldig.

Verpondingskohier ca. 1645 Albert Hissinck is eigenaar van de Musershof.


Bron- Genealogie Hissink uit Vorden door Mevr. Z.Hissink-Kerkdijk
OTGB 01-42
ondertrouw op 
ondertrouw te 
kerk 
geloof 
doopplaats 
doopgetuigen 
doopbrontekst 
doopbron 
doopakte 

terugOok uw genealogie site? Neem contact op met bolink.org
Gemaakt door wilma groot enzerink & ruben bolink © 2004 - 2024