't boerle

Genealogie Groot Enzerink

door Wilma Groot Enzerink


home - zoeken - contact - copyright - print pagina
voornaamBarta
achternaamZweverink
foto 
geslachtvrouw
roepnaamBertha
alias 
geboortedatum08-08-1885
geboortebrontekst 
geboorteplaatsVorden
beroepdienstmeid
overlijdensdatum14-03-1965
overlijdenstijd 
overlijdenplaatsBlodgett Memorial Hospital
overlijdenbronGrand Rapids Herald, d.d.15 maart 1965
overlijdenakte 
kinderenDena J. Nyman (V)
John H. Nyman (M)
Marian Lucille Nyman (V)
vaderGoosen Zweverink
moederJohanna Lebbink
getrouwd op  
getrouwd met Bernard Nijman
relatie infoIn juli 1906 hebben Bernard en Bertha al wel verkering, dit kan ik opmaken uit een brief die Bertha aan haar zus Mina schrijft ter gelegenheid van haar verjaardag.
infoOp 31 juli 1907 gaat Bertha in Hummelo en Keppel werken, bij de familie Arnoldus Cornelis Mulder, rentmeester, in wijk A, nr.71. Dit wordt veranderd in nr. 76 en vervolgens in 108.Op 12 mei vertrekt ze naar Aalten, waar ze zich op 27 mei inschrijft. Ze woont en werkt als dienstbode bij de fabrikant Muller. Het huisnr. is 312.
Op 2 april 1910 vertrekken de dan 24-jarige Bertha en de 26-jarige Bernard (ze zijn volgens de passagierslijst niet getrouwd) vanuit Rotterdam met de S.S.Rotterdam, naar New York waar ze op 11 april aankomen. De passagiers hebben moeten opgeven waar ze naar toe gingen en in welke relatie ze stonden tot dat adres. Bertha en Bernard hebben hun kennissen, het echtpaar A.Lammers in Delton, Michigan opgegeven. Uit de passagierslijst blijkt ook dat ze beiden de overtocht zelf betaald hebben en Bernard heeft meer dan $50 in zijn bezit. Hoeveel meer wordt niet genoemd. Bertha daarentegen heeft zelfs $100 bij zich en dat is beduidend meer dan de rest van de passagiers op hun lijst.Verder blijkt uit de lijst dat Bertha grijze ogen heeft en ongeveer 1.65 meter lang is. Bernard heeft blauwe ogen en is ongeveer 1.73 meter.
In de US Federal Census of the state of Michigan uit 1930 blijkt dat Bernard en Bertha 3 kinderen hebben en in Grand Rapids wonen. Hun achternaam hebben ze aangepast en is 'Nyman' geworden.
ondertrouw op 
ondertrouw te 
kerk 
geloof 
doopplaats 
doopgetuigen 
doopbrontekst 
doopbron 
doopakte 

terugOok uw genealogie site? Neem contact op met bolink.org
Gemaakt door wilma groot enzerink & ruben bolink © 2004 - 2024