't boerle

Genealogie Groot Enzerink

door Wilma Groot Enzerink


home - zoeken - contact - copyright - print pagina
voornaamGeertruida Elizabeth
achternaamGroot Enzerink
foto 
geslachtvrouw
roepnaam 
alias 
geboortedatum08-05-1865
geboortebrontekst 
geboorteplaatsVorden 't Boerle
beroep 
overlijdensdatum08-06-1939
overlijdenstijd 
overlijdenplaats 
overlijdenbronBs overlijden Brummen
overlijdenakte38
kinderenHermina Elisabeth Zeissink (V)
Gerhard Zeissink (M)
vaderGerhard Groot Enzerink
moederGijsbertina Elisabeth Donderwinkel
getrouwd op 01-03-1895
getrouwd met Jan Willem Zeissink
relatie infoZes weken na het overlijden van Jan Willem's moeder trouwen ze. Bijna een half jaar daarvoor was Jan Willem's vader al overleden, en ze gaan in Jan Willem's ouderlijk huis wonen, A nr.401.
infoOp 21 januari 1912 schrijft Geertruida Elisabeth een brief aan haar broer en schoonzus op 't Boerle. Ze verteld dat er die week een varken is dood gegaan, de andere varkens waren ook ziek maar lijken aan de beterende hand. Dan beklaagt ze zich over haar man Willem, die boos was omdat zij haar broer om stro gevraagd had. Ze hadden voer genoeg en stro hoefde volgens hem niet zo nodig. Ook vraagt ze om een lening van 30 gulden, daar mag Willem niets van weten. Hun dochter Mina zal een paar dagen later op 't Boerle komen en het verzoek is om Mina die 30 gulden mee te geven. Het is niet uit armoe dat ze om het geld vraagt, want ze schrijft ook dat Willem onlangs de Gereformeerde Kerk in Dieren nog 200 gulden heeft gegeven, iets waar zij, het zo te lezen, niet helemaal mee eens was. Letterlijk schrijft ze -' Zoo is het waarlijk hoe meer geld hoe gieriger men word het is toch ellendig als men aardig wat heeft gewonnen in geld en goed er dan nog altijd geklaagd word. Maar genoeg.'-
Ook vraagt ze of Berend, haar neef(je) eens langs komt vanuit Doesburg want ze heeft nog onderdelen van een fiets op zolder liggen die hij dan kan meenemen.
ondertrouw op 
ondertrouw te 
kerk 
geloof 
doopplaats 
doopgetuigen 
doopbrontekst 
doopbron 
doopakte 

terugOok uw genealogie site? Neem contact op met bolink.org
Gemaakt door wilma groot enzerink & ruben bolink © 2004 - 2021